150 Yeni Yıldız Öğrencimiz Oryantasyon Programına Katıldı

Bu sene İbn Haldun Üniversitesi’nde okumaya hak kazanan ve kayıtlarını yaptıran 150 yıldız öğrencimiz için Oryantasyon Programı düzenlendi.

24 Eylül Pazartesi günü Üniversitemizin Başakşehir yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını Prof. Dr. Halil Berktay yaptı.

“Çok Özel, Çok İddialı Bir Üniversitedesiniz”

Gençlere “Artık üniversitelisiniz” diyerek hitap eden Prof. Dr. Berktay, İbn Haldun Üniversitesi’nin herhangi bir üniversite olmadığını belirterek şunları ekledi: “Çok özel, çok iddialı, özel bir perspektifle kurulmuş, geleceğe yönelik önemli tutkuları, arzuları, hedefleri olan bir üniversitedesiniz. Üniversite olarak, yeni, eskisinden farklı bir entelektüel elit yetiştirme iddiasına sahibiz. Üniversitemiz, Türkiye’de bir ilk olarak tamamen toplumsal bilimlere hasredilmiş bir üniversitedir.”

Bu hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için sermayede ve kalitede derinleşmeye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Berktay, İbn Haldun Üniversitesi’nin bu derinleşmeyi gerçekleştirmek üzere emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Halil Berktay, toplum bilimlerinin insana iyi ile kötüyü ayırt etmeyi öğrettiğini; insan ve toplum bilimlerinin gelişmediği, kenara itildiği toplumların ruhsuz olmaya mahkum olduğunu da belirtti.

Daha İyi Olmak ve Rekabetçi Dünyada Hayatta Kalmak

Sanayi Devrimi ile üniversitelerin yaygınlaştığını, bireyin hayata atılma yaşının 22-23’lere ertelenmiş olduğunu aktaran Berktay, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu andan itibaren şunu unutmayın; sizler artık kendiniz için çalışmanın, kendi emeğinizin ürünleriyle sahneye çıkmanın ilk aşamasındasınız. Siz, hocalarınız size ödev verdikleri zaman hocanızı memnun etmek için çalışmıyorsunuz. Siz kendinizi geliştirmek ve daha iyi olmak, bu son derece rekabetçi dünyada hayatta kalmak için çalışıyorsunuz.

Ayrıca burada sadece öğrenmeyeceksiniz; aynı zamanda bazı şeyleri atıp yeni ve doğru şeyler öğrenebilmek için bilgisizleşme sürecine de gireceksiniz.”

“Biz sizlerin buraya adım attığınız andan itibaren bilgiye susamış bireyler olarak yola devam etmenizi temenni ediyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Halil Berktay; Üniversitemizin sunduğu, İngilizcenin dışında ikinci bir yabancı dil öğrenmek isteyenlere bir sene ekstra Hazırlık eğitimi gibi imkanlardan da kısaca bahsederek, “Türkiye’de hiçbir üniversitenin ‘3 dillilik’ ilkesi yok. Bunlar çok masraflı şeyler ama biz bunu göze alıyoruz.” dedi.

Önce Samimiyet, Sonra Gayret

Prof. Dr. Halil Berktay’ın konuşmasının ardından Oryantasyon Programı’na eğlenceli bir bölümle devam edildi. Üniversitemiz Genel Sekreteri Erkam Tüzgen’in idaresinde oynanan ödüllü Kahoot oyununun ardından Erkam Tüzgen gençlere hitap ederek; Üniversitenin ikinci senesinde de 150 yıldız öğrenci beklentisiyle yola çıktıklarını fakat beklediklerinin aslında 150 yol arkadaşı olduğunu ifade etti. Bu beklentinin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erkam Tüzgen, öğrencilerde ilk aradıklarının “samimiyet” olduğunu ifade ederek, aile olmanın ancak samimi olmakla mümkün olabileceğine işaret etti. Samimiyetin ardından öğrencilerde “gayret” görmek istediklerini; sadece kendileri için de değil, ülkemiz için, milletimiz için, geleceğimiz için bu gayretin şart olduğunu ifade eden Tüzgen, Üniversitemizin maddi-manevi tüm imkanlarını öğrencilerimiz için seferber ettiğini sözlerine ekledi.

Oryantasyon Programı; Onur Programı, Öğrenci İşleri, Diller Okulu, Uluslararası Ofis, Bilgi Teknolojileri, Kütüphane ve Bilgi Merkezi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sağlık, Kültür ve Spor daire başkanları ve koordinatörlerinin sunumuyla devam etti. Sunumlarda İbn Haldun Üniversitesi’nde öğrenci olmanın ayrıcalıkları ve öğrencilerimizin üniversite hayatını kolaylaştıran uygulamalardan bahsedildi.

Öğle yemeği, öğrencilere ücretsiz bilgisayar teslimi ve Hazırlık hocalarıyla örnek derslerin ardından Oryantasyon Programı sona erdi.

halil berktayibn haldunoryantasyon