Basketbol Takımımız Üniversiteler Arası Liglere Hazırlanıyor!

Basketbol Takımımız antrenmanlarına profesyonel basketbol antrenörü Kadir Canaydın eşliğinde devam ediyor. Biz de arkadaşlarımızın antrenmanına konuk olarak Kadir Canaydın ile kısa bir röportaj yaptık.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1986 İstanbul doğumluyum. Artvinliyiz; köken olarak da Gürcüyüz. Sporcu bir aileden geliyoruz. Babam boksör, dedem de güreşçidir. Hâlihazırda Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü Spor Koordinatörü ve Basketbol Takımı antrenörü olarak çalışmaktayım. Eski Anadolu Efes Basketbol Kulübü oyuncusuyum. Daha önce özel bir üniversitede ve kolejde basketbol antrenörlüğü yaptım. Şu anda da yollarımız İbn Haldun Üniversitesi ile kesişti ve üniversitenin Basketbol Takımını çalıştırmaya başladım.

Basketbol takımındaki öğrencilerimizin bu spora olan ilgilerini ve motivasyonlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlk geldiğimde bu arkadaşların basketbola uzak olduklarını düşünüyordum ama yanılmışım. Çünkü daha sonra takımı tanıdıkça basketbolu çok sevdiklerini özellikle Eurolig ve NBA gibi uluslararası ligleri yakından takip ettiklerini fark ettim. Bu da basketbolu sevdiklerini gösteriyor. Şu anda arkadaşlarla çalışmaya başlayalı neredeyse bir ay oldu ve bu süre zarfında takımda bir motivasyon artışı olduğunu hissediyorum. İlk başlarda bazı arkadaşların idmana gelirken ayakları geri geri gidiyordu ama artık “Hocam antrenmanları haftada 3 güne çıkarsak olur mu?” diyenler oluyor.

Basketbol takımımızla ilgili hedefiniz nedir?

Şu andaki hedefimiz bu sene bir takım algısını oturtmak. Evet biz bir şeye başladık ve takımımızı kuruyoruz. Önümüzdeki sene ise üniversite liglerinde mücadele edecek bir takım haline gelelim istiyoruz. Belki de bu senenin sonuna doğru özel olarak kurulan üniversite liglerine kayıt olabiliriz. Çünkü çocuklar çok istekli; basketbolumuz gün geçtikçe ilerliyor. Sezon sonunda demo lig dediğimiz liglere katılarak kendimizi sınayabileceğimiz müsabık bir ortam yaratabiliriz. Seneye turnuvalarla ilgili önemli adımlar atacağız ve gerçekten güzel sonuçlarla ilerleyeceğimizi düşünüyorum.

“Spor Yapmak Öğrencilerin Konsantrasyonlarına Katkı Sağlıyor”

Basketbolun bir üniversite öğrencisine neler kazandırdığını düşünüyorsunuz?

Sadece basketbol değil, spor yapmak gençlere öncelikle bir şeye konsantre olmayı sağlıyor. Sahada çemberin içinden topu atmaya çalışıyorsunuz. Hayatta da böyle değil mi? Zor şartlarda bir şeyi başarmaya çalışıyorsun. Gençlere sporla hedeflediğin yöne istikrarlı bir şekilde gitmeyi öğretmiş oluyoruz. Bu arkadaşların hepsi dereceyle bu okula gelmiş çocuklar. Biz sadece derslerde değil sosyal hayatta da başarılı olabilecekleri inancını vermeye çalışıyoruz.  Bunun için spor bir paravan olacak, basketbol bir paravan olacak bize. Netice itibariyle derslerdeki iyi gidişi daha da üst noktalara getireceğimize inanıyorum. Bununla beraber basketbol vesilesiyle arkadaşlık duygusu, takımdaşlık duygusu, giydikleri formaya aidiyet duygusu yaratacağız. Bence bu çok yararlı olacaktır.