“Biz bu dünyaya neden geldik?”

İbn Haldun Üniversitesi Tecrübe Konuşuyor söyleşilerine konuk olan Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yazar Doç. Dr. M. Lütfi Arslan her insanın kendisine “Ben bu dünyaya neden geldim?” sorusunu sorarak benliğini sorgulaması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bu dünyaya +1 kişi olarak gelmemizin elbette bir hikmeti ve kendimize mahsus bir yaratılış gayemiz vardır. Hepimiz biriciğiz. Benliğimizi sorgulamadan yaratılış gayemizi anlayamayız.” Arslan, seçtiğimiz meslekte ve yaptığımız işlerde olması gereken özellikleri ise şöyle anlattı: “Yaptığımız işten öncelikle Allah razı olmalı; insanlar faydalanmalı ve kendimiz de mutmain olmalıyız. Bu üç kriter çok önemlidir. Hayatta yürüyeceğimiz yolu bu doğrultuda yürümeliyiz.”

lütfi arslantecrübe konuşuyor