Dîvânu Lugâti’t-Türk Okumaları Başladı!

15 Kasım Pazartesi günü Ömer Faruk Kurtuluş ile Dîvânu Lugâti’t-Türk Okumaları serimizin giriş dersini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Giriş dersimizde bazı dil bilgisi kuramlarından, özellikle Türk dillerinin tarihinden, birbirleri ile olan etkileşimlerinden ve eserin özelliklerinden bahsettik. Farklı bölümlerden katılımcılarımızın sorularını sorma fırsatı bulduğu dersimiz böylelikle aktif müzakere şeklinde geçti.

İleriki derslerimizde Dîvânu Lugâti’t-Türk’ten yola çıkarak dönemin kültürel ve siyasal yapısından ve eserin içerdiği kültürel öğelerden bahsedeceğiz. Derslerimiz Pazartesi günleri saat 17:00’da gerçekleşmektedir.

araştırmaİbn Haldun Üniversitesiibnhaldunüniversitesiihuskskültürsanatskssportüktaktürktarihi