“Hem Zihni Hem de Bedeni Çalıştıran Spor: Masa Tenisi”

Üniversitemiz bu sene masa tenisi takımını kurarak çalışmalarına başladı. Takımımız milli sporcu Umut Emre Başsan’ın antrenörlüğünde haftanın 2 günü antrenman yapıyor. Biz de masa tenisi takımımızın bir antrenmanına misafir olarak Antrenör Umut Emre Başsan ile görüştük.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Adım Umut Emre Başsan. 11 yıldır masa tenisi oynuyorum. 21 yaş altı milli takım sporcusuyum. Aynı zamanda süper lig oyuncusuyum. Sayısız derecede Türkiye şampiyonluklarım var.

Masa tenisi kişiye neler kazandırır?

Masa tenisinin pek çok spora göre çok daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Masa tenisi sakatlık riski en alt düzeyde olan sporlardan biri.Herkes oynayabilir. Doktorların da çoklukla tavsiye ettiği bir spor. Özellikle alzheimer hastaları için öneriliyor. Çünkü bu oyun yoğun dikkat, takip ve refleks gerektiriyor.

Masa tenisi vücuttaki hangi kasları çalıştırıyor?

Vücudun hemen hemen her yerini çalıştırıyor. Kol, omuz, bel bölgelerini yoğunlukla çalıştırıyor. Hem zihni heme bedeni çalıştıran bir spor diyebiliriz masa tenisi için.

Üniversitemizin masa tenisi takımındaki öğrencilerimizi nasıl buluyorsunuz?

Sporcularımız oldukça istekli. Masa tenisini çok sevdiklerini görüyorum. Antrenmanlarda yüzlerine bakınca o isteği görebiliyorum. İnşallah turnuvalarda başarılı olacaklarını düşünüyorum.

İbn Haldun Üniversitesi Masa Tenisi Takımının Hedefi nedir?

Önümüzde Üniversiteler Arası Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası var. Hedefimiz uzun vadeli. Bu sene üniversite olarak ilk kez katılıyoruz. Önce bir kendimizi göreceğiz, eksikliklerimizi göreceğiz, kendimizi tanıyacağız. Bir sonraki turnuvada ise elde ettiğimiz bu tecrübenin üzerine bir şeyler koyacağız inşallah. Bunun  için çalışıyoruz. Çok çalışacağız. İnşallah nihai hedefimiz Türkiye derecesi.

İbn Haldun Üniversitesimasa tenisi