Hukuk Kulübünden Nobel Ödüllü Tevekkül Karman ile Konferans

İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Hukuk Kulübü, Prof. Dr. Ali Yeşilırmak’ın moderatörlüğünde Nobel Ödüllü Tevekkül Karman ile bir konferans düzenledi. Karman, Nobel Barış Ödülü’nü kazanan ilk Arap kadın ve ikinci Müslüman kadındır ve bunun yanı sıra ödülü aldığı anda bu ödülü alan en genç kişiydi. Konferans boyunca kadınların karşılaştıkları eşitsizlikler, barışçıl devrimlerin önemi, karşı devrimlerin yıkıcı sonuçları, kadınların siyasete katılımı, Arap Baharındaki mevcut durum, devrimin barındırdığı değerler ve kadınlara yönelik sosyal adaletsizlik sorunları ele alındı. Programın hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Programımıza katılım gösterdiği için başta Tevekkül Karman’a ardından katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.

hukukhukuk kulübü