Hüseyin Dağ Engellilik Tecrübelerini Paylaştı

Din Bilimleri Yüksek Lisans Öğrencisi Hüseyin Dağ, 16 Mayıs Perşembe günü Serbest Kürsü etkinliğinde “Hak Temelli Yaklaşım, Engellilik ve Deneyimlerim” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Hüseyin Dağ, engellilere yönelik projelerde edindiği tecrübeleri ve kendi engellilik deneyimlerini paylaştı. Kurum binalarının ve kaldırımların genel olarak engellilerin yaşamına uygun olmadığını söyleyen Dağ, bu sorunların çözülebilmesi için engellilerin ve engelli ailelerinin karar alma mekanizmalarında bulunması gerektiğini kaydetti. İbn Haldun Üniversitesinde şu anda kampüs içindeki tüm ihtiyaçlarını tek başına görebildiğini belirten Hüseyin Dağ, lisans eğitimi aldığı üniversitede asansör olmadığı için 2-3 yıl kütüphaneyi kullanamadığını aktardı. Günlük hayatta engellilerle iletişim kurulurken pek çok hatanın yapıldığına da dikkat çeken Dağ, engelli bir kişiye yardım etmeden önce o kişiye yardıma ihtiyacı olup olmadığının sorulmasının önemine dikkat çekti.

engelliengelliler haftasıengellilerhaftasıengellilikhüseyin dağhüseyindağserbestkürsü