İbn Haldun Üniversitesi Öğrencileri, hayallerindeki toplumu Açık Mikrofon’da anlattı

İbn Haldun Üniversitesi Öğrenci Temsilcileri Kurulu, “Açık Mikrofon” etkinliğinin ikincisini düzenledi. Öğrencilerin sahneye çıkıp söz alarak 3 dakika içerisinde belirli bir konu hakkındaki duygu ve düşüncelerini ifade edebildiği etkinliğin ikincisinde konu “hayalimdeki toplum” oldu. Söz alan öğrenciler, nasıl bir toplum düşlediklerini 3 dakika içerisinde özetlediler.

Programda konuşan öğrenciler, genellikle insanların birbirlerine karşı daha anlayışlı olduğu barış ve huzur içinde yaşadığı bir toplum düşlediklerini ifade ettiler. İdeal topluma ulaşmanın yolunun öncelikle bireysel gelişim ve değişimden geçtiği, bunun için bireylerde empati, saygı, sevgi ve hoşgörü gibi özelliklerin güçlendirilmesi gerektiği öğrencilerin birleştiği düşüncelerin başında gelirken insanlara dış görünüşü ve fikirleri için değil sadece insan olduğu için değer vermenin ehemmiyetine de vurgu yapıldı.

Hukuk Bölümü öğrencisi Bünyamin Türkmen, Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk’ün sıkça vurguladığı “açık medeniyet” anlayışının hayallerimizdeki toplumun anahtarı olduğunu söyledi. Psikoloji Bölümü öğrencisi Ahmet Faruk Yıldırım ise hayalindeki toplumu şöyle anlattı:  “Benim bir başkası için yaşadığım, bir başkasının ise benim için yaşadığı, bencilliğin ve benmerkezciliğin değil diğerkâmlığın var olduğu, kısacası aile gibi bir toplum hayal ediyorum.”

acik mikrofonİbn Haldun Üniversitesiibn haldun universitesi sks