Mehmet Âkif’in Anısına ‘Âkif’in Sadâsı’ Konseri Gerçekleştirildi

“Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı Yılı” münasebetiyle Üniversitemizde düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklenerek, “Âkif’in Sadâsı” isimli Türk Musikisi konseri düzenlendi.

Açılış konuşmasını İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk’ün yaptığı konserde Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un şiirlerinden bestelenen eserler icrâ edildi.

“İbn Haldun Üniversitesi Asım’ın Neslini Yetiştirecek”

Prof. Dr. Recep Şentürk, konserin başındaki selamlama konuşmasında İbn Haldun Üniversitesi olarak Mehmet Âkif’in sadâsını yaşatmaya ve fikir mirasına mirasçı olmaya talip olduklarını, bu nedenle konsere “Âkif’in Sadâsı” isminin verildiğini ifade etti. İbn Haldun Üniversitesi’nin Mehmet Akif’in düşlediği “Âsım’ın nesli” misyonunu da gerçekleştirme gayretinde olduğunu belirten Şentürk, Mehmet Âkif’in bir Kur’an şairi olduğunu ve en önemli eserinin de yazmış olduğu Kur’an-ı Kerim meâli olduğundan bahsetti.

Mehmet Âkif’in ölümsüz eserlerinin dinleyicilerle buluşturulduğu konser Hezarfen Sanat Atölyesinde gerçekleştirildi ve İbn Haldun Üniversitesi Youtube Kanalından yayınlandı. Konserde icrâ edilen eserlerin solistliğini İstanbul Üniversitesi Osmanlı Musikisi Araştırmaları (OMAR) Ses Sanatçısı Alper Akaryıldız üstlendi. Orkestrada ise şu isimler yer aldı: Kânunda İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu (İTTMT) Kanun Sanatçısı Mustafa Tabak, tanburda Haliç Üniversitesi Türk Müziği ve Tanbur Öğretim Görevlisi Gökhan Filizman, ritimde Ritim Sanatçısı Turgut Yiğit Dalar ve neyde Neyzen Can Gülbal.

Konserin kaydına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: