Tanburi Hakan Talu: Sultan III. Selim en büyük beş bestekârımızdan biridir

Acoustics Grad Students’ Meetings serisi kapsamında Tânburî Hakan Talu, lisansüstü öğrencilerimiz ile buluştu. Hakan Talu, ‘Bestekar Padişah Sultan III. Selim ve Türk Musikisi’ başlıklı söyleşiside III. Selim özelinden Türk müziğine dair merak edilenleri anlattı. Talu, Osmanlı Padişahlarının çoğunun sanata ve müziğe ilgili olduğunu ve Sultan III. Selim’in de bu isimlerin başında geldiğini belirterek şunları kaydetti:

“Türk müziğine yeni makamlar kazandıran ve altmış civarında bestesi olan III. Selim için en büyük beş bestekârımızdan biridir. Ama ne yazık ki o dönemlerde kıymet görüp icra edilen musikimiz, bugün hazin bir tablo içerisinde. Günümüzde kadim Türk müziğine ait pek çok mâlumat unutularak yok olmuştur.”

3.selimacousticsbestekarpadişahgradstudentsmeetinghakantalu