‘Hayallere Yolculuk’ Projesiyle Üniversitemizden Şanlıurfa’ya Gönül Bağı Kuruldu!

19.01.2023
İbn Haldun Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü, “Hayallere Yolculuk” isimli sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Şanlıurfa Aşağı Koymat İlkokuluna giderek okuldaki 19 öğrencinin hayallerini gerçekleştirdi. Sosyal Sorumluluk Kulübü, birleştirilmiş bir sınıfta eğitim gören 19 ilkokul öğrencisinin önceden öğrenilen hayallerini süsleyen hediyeleri öğrencilerle buluşturdu ve birlikte çeşitli etkinlikler yaparak eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

İbn Haldun Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün “Hayallere Yolculuk” Projesi, Şanlıurfa Aşağı Koymat İlkokulu öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlarken, öğrenciler ile Üniversitemiz mensupları arasında da gönül bağı kurulmasına vesile oldu. Projenin başlangıcında Şanlıurfa Aşağı Koymat İlkokulu ile iletişime geçilerek birleştirilmiş bir sınıfta eğitim gören 19 ilkokul öğrencisinin hayalleri öğrenildi. Hayallerini onlara ulaştırmak ve Üniversitemiz öğrencileri ve mensupları ile çocuklar arasında bir hamilik kültürü geliştirmek amacıyla proje için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Proje sürecinde İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde kermes, iyilik çarkı, hamilik ve kitap desteği adımları izlendi. Bu adımlar sonrasında temin edilen hediyelerle hamilerin yazdığı mektupları çocuklara ulaştırmak ve çocuklarla atölye yaparak vakit geçirmek üzere “Hayallere Yolculuk” proje ekibi Şanlıurfa’ya yola çıktı.

Şanlıurfa Valiliği’nin katkılarıyla 16 Ocak 2023 Pazartesi günü Aşağı Koymat İlkokulu öğrencileri ile buluşan proje ekibi, çocuklarla tanışıp kalpleri ısıtan mektupları onlara ulaştırdı. Ardından proje ekibinin düzenlediği mektup atölyesinde, çocuklar da mektuplara cevaplarını yazdı. Mektuplar tamamlandıktan sonra eğlenceli etkinlikler yapıldı, ikramlar dağıtıldı ve hayaller hediye edildi. Proje ekibinin çocuklarla bahçede oyunlar oynaması ve vedalaşması ile proje son buldu.