100. Yılda Türkiye’nin Geleceğine Işık Tutan Çalıştay Gerçekleştirildi

05.03.2024
100. Yılda Türkiye’nin Geleceğine Işık Tutan Çalıştay Gerçekleştirildi
İbn Haldun Üniversitesi Sanat, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, Başakşehir Belediyesi'nin destekleriyle “Yüzyıla Değer Öğrenci Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştay; İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili N. Bilal Erdoğan ve İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz’ün açılış konuşmaları ile başladı.

Türkiye'nin yüzüncü yılında önemli bir kilometre taşını temsil eden çalıştay, köklü medeniyet tasavvurumuzun ve zengin kültürel mirasımızın "Türkiye Yüzyılı" perspektifine nasıl yansıması gerektiğini belirlemeyi amaçlamış ve bu doğrultuda gerçekleştirilmiştir.

Çalıştay, üniversite öğrencilerinin sahip olması gereken özellikleri belirlemeyi ve bu önerilerin üniversite içinde nasıl uygulanabileceğine odaklanmayı hedeflemektedir. 100 İbn Haldun Üniversitesi öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, 17 çalışma grubu oluşturularak 6-3-5 beyin fırtınası tekniği kullanılarak aşağıdaki soruların cevapları aranmıştır:

• “Türkiye Yüzyılı” nı omuzlarında taşıyacak üniversite öğrencilerinin özellikleri neler olmalıdır?
  • Öneriler üniversitede nasıl uygulanmalıdır / hayata geçirilmelidir?
  • Tavsiye edilebilecek iyi uygulamaları örnekleri var mıdır veya neler olmalıdır?

Her bir soruya ilişkin 1836 fikir ve öneri ortaya çıkmış olup, toplamda 5508 fikir ve öneri değerlendirildi. Tüm fikirler, yapay zekâ ve öğrenciler tarafından yorumlanarak, finalde sunuldu.

Program sonunda katılımcılar arasında yapılan çekilişle 5 kişiye akıllı saat hediye edildi. Programa katılan tüm öğrencilere katılım belgesi takdim edildi ve çalışma, katılımcı öğrencilerimizin sosyal transkript belgelerine eklendi.

Çalıştayda elde edilen veriler ve literatürde yer alan çalışmalar incelenerek istatistik sonuçların da yer aldığı bir rapor hazırlanacak ve ilgili eğitimciler, yerel yönetimler ve politika üreticilerle paylaşılacaktır.Oluşturulan bu raporun Türkiye'nin gelecek yüzyılında genç nesillerin yetişmesine ve ülkenin kalkınmasına önemli katkılar sağlaması beklenmektedir.