Prof. Dr. Seyyid Hüseyin Nasr, İbn Haldun Üniversitesi’ne Konuk Oldu

28.05.2024
Prof. Dr. Seyyid Hüseyin Nasr, İbn Haldun Üniversitesi’ne Konuk Oldu
Prof. Dr. Seyyid Hüseyin Nasr İHÜ’de “İslam Geleneğinde Tabiat’ın Manevi Önemi” konusunu anlattı.

Sanat Kültür Spor Daire Başkanlığı olarak İnsan Yayınları, İslam Medeniyeti Kulübü, Edebiyat Kulübü ve Felsefe Kulübü iş birliğinde “Prof. Dr. Seyyid Hüseyin Nasr”ı ağırladık.

“İslam Geleneğinde Tabiat’ın Manevi Önemi” isimli programımız rektörümüz Prof. Dr Atilla Arkanın açılış konuşmalarıyla başladı ve ardınan konuğumuz Prof. Dr. Seyyid Hüseyin Nasr konuşmalarını yapmak üzere sahnede yerini aldı.Konuğumuz konuşmasında; doğanın İslami kaynaklardaki yerine, İslamiyet’in ve günümüz Müslümanlarının modern dünyadaki durumuna ve güncel konulara dikkat çekti. Yoğun bir katılımın olduğu programa çok sayıda öğrenci, akademisyen ve misafir katıldı.

Prof. Dr. Seyyid Hüseyin Nasr konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Kendisine Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ile Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan tarafından bir hat tablosu hediye edildi.