'Uygur Kültür Günü'nde Doğu Türkistan Kültürü Tanıtıldı

05.01.2023
'Uygur Kültür Günü'nde Doğu Türkistan Kültürü Tanıtıldı
Türk Kültürü ve Tarihi Araştırma Kulübü, El Sanatları ve Becerileri Kulübü, Sosyal Sorumluluk Kulübü ve Siyaset Bilimi Kulübü ortaklığıyla gerçekleştirilen "Uygur Kültür Günü" etkinliği 28 Aralık 2022'de Öğrenci Merkezi'nde gerçekleştirildi.

SKS Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen "Kültür Günleri" serisinin kapsamında "Uygur Kültür Günü" etkinliği, Türk Kültürü ve Tarihi Araştırma Kulübü, El Sanatları ve Becerileri Kulübü, Sosyal Sorumluluk Kulübü ve Siyaset Bilimi Kulübü ortaklığıyla 28 Aralık 2022'de Öğrenci Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinlik, Fatma Nur Cantürk'ün Uygur kültürü ile ilgili gerçekleştirdiği sunumu ile başladı. Doğu Türkistan bölgesinin mimari eserleri, yöresel kıyafetleri, yemek kültürü, günlük yaşam pratikleri, el sanatları, gelenek ve göreneklerinin aktarıldığı anlatımın ardından canlı Uygur gelenesel müzik dinletisi gerçekleştirildi. Doğu Türkistan'a dair genel kültür soruları içeren ödüllü Kahoot oyunu oynandı ve ilk üçe giren öğrencilere ödül kitapları takdim edildi. Salon etkinliklerinin son bulmasının ardından katılımcılara Uygur pilavı, samsa böreği ve Uygur çayı ikram edildi. Ayrıca geleneksel Uygur kültürü eşyalarının bulunduğu sergiyi gezen misafirler Uygur kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. El Sanatları ve Becerileri Kulübü'nün maske boyama etkinliği ve Sosyal Sorumluluk Kulübü'nün duygu paylaşım köşesi etkinliğe renk kattı.